Hvilken lampe skal hænge over spisebordet? 5 tips til at finde den helt rigtige spisebordslampe

Lamper i vores hjem, har en større betydning, end vi lige går og tror. En lampe kan virkelig gøre meget ud af et rum, også når det kommer til din spisestue. Der er derfor nogle overvejelser, som du bør gøre dig, når du køber lamper, der skal hænge over spisebordet. Hvilken stemning, ønsker du at sætte ved spisetid?

Hvilken lampe vil passe bedst til din personlige stil der hjemme? Læs med her og få en hjælpende guide, som kan vejlede dig til, hvordan du vælger den helt rigtige spisebordslampe der hjemme. Bliv inspireret til, hvordan du indretter dit hjem med flotte lamper over dit spisebord, som du vil have glæde af i mange år.

1. Tænk over din egen personlige stil 

Det er vigtig, at udtrykke din personlige stil i hjemmet, og dine lamper er ingen undtagelse. Din personlige stil i hjemmet skal spille fra gulv til loft, og selvom lampen er et praktisk element, så skal du ikke gå på kompromis med stilen, når du køber en spisebordslampe. En lampe er meget mere end bare et lyselement, det er også et modestatement i sig selv.

I moderne tid har lampe udviklet sig rigtig meget, og findes nu i et hav af i smarte stilfulde, sjove og elegante lamper, som kan pryde et hvert hjem. Din spisebordslampe skal helst gå hånd i hånd med resten af din indretning, så overvej, hvilket udtryk du ønsker at udtrykke. Er du til det moderne minimalistiske look?

Eller skal det være markant og prangende? Elsker du rå nordisk hygge-stemning? Gør dig overvejelser over, hvilket udtryk du ønsker at bringe over dit spisebord, og match lampens stil med hjemmets indretning.

2. Overvej dit lysbehov

Lys er meget forskelligt, og kan ændre hele udtrykket i et rum. Der er for eksempel enorm forskel på koldt og varmt lys, og hvordan man benytter belysningen smart. I rum, hvor man skal bruge koncentration og være fokuseret, er det for eksempel en god ide, at benytte kold belysning. Hvorimod den varme belysning passer bedre ind i rum, hvor man skal slappe af og skabe ro. Den mere kraftige belysning er oftere forbeholdt rum som køkkenet eller kontoret, hvor koncentrationsevnen skal være højere. Her kan du med fordel benytte flere lamper med et mere skarpt lys. 

Tid til en rolig stund

Når man samles omkring spisebordet er det for, at dele en rolig stund, mens man nyder sin mad. Derfor er det fordelagtig, at vælge en blødere og varmere belysning fra et par enkelte flotte pendel lamper, frem for den mere kraftige belysning. Lys afhænger ikke kun af, hvilken pære du putter i din lampe, det afhænger også af, hvordan lysfordelingen udskilles fra selve lampen.

Lamper findes i mange smarte designs, som har en betydning for lyskildens fordeling. Dette kan afhænge af lampens form, lampeskærmen eller lyskildens retning. Når du shopper lamper til spisebordet, kan det være en god ide, at se på lamper med indirekte lyskilder, for at undgå et direkte spotlight på maden.

Dette kan virke lidt for voldsomt, så vælg hellere en indirekte lyskilde og et blødere lys, som giver en mere varm, rolig og behagelig stemning om bordet.

3. Vælg designerlamper

Benyt din lampe til at udtrykke din forkærlighed for designikoner, kunstnerisk stil eller innovation. Lamper er blevet et populært modestatement, derfor findes de naturligvis også som i ikoniske modeller til designerelskere. Du kan shoppe et hav af flotte lamper i stilrent design, som kan tilføje et hvert hjem et friskt pift af elegance. Designerlamper kommer i mange moderne, elegante og innovative designs, der samtidig er produceret i højeste kvalitet.

De fleste designerlamper er speciallavede med æstetik for øje, men er oftest også udstyret med innovative lysfunktioner, som hjælper til at sætte den helt rigtige stemning over spisebordet. Der findes eksempelvis designerlamper med lysdæmpere eller smart lysfordeling, så lyskilden falder behageligt på bordet, når i skal samles om maden.

På den måde kan du med fordel købe en æstetisk lampe, der er lavet særligt til at hænge over dit spisebord og udsende den perfekte lyskilde til madroen. 

4. Indret rummet ud fra form og størrelse

Det er altid en god ide, at tage et kig på, hvilke andre møbler, du har stående der hjemme. Det giver ofte et hjælpsomt fingerpeg til, hvilken type lampe, du skal vælge. Lamper fås i mange former og størrelser, som kan komplimentere dine andre møbler.

Hvis du for eksempel har et meget markant og stort spisebord, så kan en minimalistisk og elegant lampe supplere rummet fint. Har du derimod lyst til, at gøre lampen til fokuspunktet i rummet, kan du vælge en større, mere farverig eller prangende lampe.

Lamper med runde og bløde former giver ofte et mere roligt og afslappende look frem for de mere kantede modeller. På den måde kan du vælge din lampe ud fra, hvilket udtryk, du gerne vil skabe omkring dit spisebord. 

5. Vælg en lampe i høj kvalitet

Det siger måske sig selv, at kvalitet og holdbarhed går hånd i hånd. En lampe af høj kvalitet er ofte også det valg, som fungerer bedst. Hvis du gerne vil have en flot belysning over dit spisebord, som du kan have glæde af i mange år, så skal du vælge en lampe i høj kvalitet. Du undgår at skulle udskifte lampen eller reparere eventuelle skader, når du investerer i en kvalitetslampe til spisebordet.

Derudover er kvalitetslamper ofte også dem, som der ser pænest og mest indbydende ud. Det kan være fristende, at vælge den billigere løsning, men når det kommer til lamper, er det en investering, som du gerne skal have hængende i mange år. Derfor anbefales det, at du finder en kvalitetslampe, som du holder af, og vil elske at kigge på, hver gang du sætter dig om spisebordet. 

Menu
Top